A folyamatos változás, az ember felgyorsult életvitele indukálja az online marketing ütemtelen rohanó fejlődését.

A bizalmatlanság a túlkínálat miatt, a sokszoros csalódás, átverés áldozatainak hangos szava szűrőként működnek.

Ezek azok amelyek ma alakítják, formálják a mai marketing minden csatornájának megjelenési formáját. A befogadó közönség igényei egyre nagyobb igényeket támasztanak a tartalom marketinggel foglalkozókra. A bizalmat elnyerni ma egyre nehezebb.

Ma már nem elég egy sekélyes robotoknak szóló cikk, egy "gyors csak legyen kint egy poszt", a termék-termék, vegyél-vegyél stratégia. Ennél sokkal többre van szükég. Megjelent egy új ma divatos csatorna az influencerek, vagy vélemény vezérek, Facebook, Instagram, Youtube csatornákon.

A termék - szolgáltatás eladása helyett ma sokkal több kell.

Érzést kell eladni! 

Mennyivel ad többet egy Iphone mint egy Xianomi telefon? Nézzük sorban.

1. Lehet mindkettővel telefonálni? Igen.

2. Lehet mindkettővel internetezni? Igen.

3. Nagy árkülönbség van a kettő között? Igen.

Miért? 

Mert az emberek megfizetik az Iphone érzést, jól kommunikált preztizs darab - minden kétséget kizáróan minőségi anyagok maximális tökéletességig optimalizált operációs rendszer sokszoros áron.

Ne a terméked, vagy a szolgáltatásod akard eladni közösségi felületeken, mert ennél ma már sokkal több kell. Ilyen terméke, szolgáltatása másnak is van. (hacsak nem Te találtad fel) Valami többet próbálj értékesíteni, valami olyat ami másnak nincs és csak a Te márkád tudja. 

Tudod mi az? 

A Te márkád értéktöbblete. A minőség amelyet a termékedhez, szolgáltatásodhoz tudsz adani. 

Mert a samponod lehet jó, de sok jó sampon van a piacon, de a Te samponod és itt értsd a Te Márkaneveddel értékesített samponod attól jobb, hogy Te mindig gondosan tisztán teszed a polcra, precízen katonás sorban állnak az üzletedben és mikor eladod, akkor a vevőd kap hozzá egy rövid jótanácsot, hogy alkalmazza.

Ettől lesz sokkal értékesebb, mint a szomszéd bolté.

Kézifék és padlógáz

Kicsit elkanyarodtunk a fő témánktól, miben kell változtass ma. Minden közösségi felületen? Ne a terméked vagy szolgáltatásod akard értékesíteni, hanem a Márkáddal az arcoddal a terméked, vagy a szolgáltatásod.

Akik nem nyitnak ki erre, a mai piaci társadalomban el fognak tűnni. Át kell alakulni a szemléletekbnek ahhoz hogy fennmaradj a piacon.

Minden kontent marketinges, social média, blogger, influencer csodája azért működik mert tudja adni az arcát, önmagát, az érzéseit ahhoz amit bemutat. Beleteszi azt a pluszt, ébreszt a célcsoportban egy olyan bizalmi viszonyt, amellyel értékesíti az adott szolgáltatást, terméket.

Te miben tudnál váloztatni ez alapján jelenlegi kommunikációdban? Kíváncsi vagyok meglátásaidra, írd meg nekünk itt a cikk alatt.

Köszönjük.

Neubauer Tibor